22 July, 2010

A venit deja vara si cu totii stim ca un moment dificil in viata unui posesor de animal de companie poate fi acela in care hotaraste sa plece in vacanta. Ce faci cu el? Il iei cu tine? Il lasi acasa? Singur?!! Intr-adevar, este cunoscut faptul ca majoritatea cainilor adora sa calatoreasca, dar acesta nu este unicul criteriu in functie de care va trebui sa iei o decizie. In primul rand in functie de locatia spre care doresti sa te indrepti pentru cateva zile de odihna, apar unele probleme, dar in oricare dintre cazuri este absolut necesar sa te asiguri ca locul de cazare ales de tine primeste si caini. Dar daca vrei sa iti petreci vacanta intr-o alta tara trebuie neaparat sa verifici toate conditiile pe care cainele trebuie sa le indeplineasca pentru a putea intra pe teritoriul acelei tari.

Este bine de stiut ca exista unele tari care nu permit deloc accesul animalelor de companie pe teritoriul lor, spre exemplu Norvegia unde este interzisa absolut introducerea de caini in tara, iar in Germania exista asa numita “sentinta privind cainii de lupta”, insemnand ca este interzisa introducerea cainilor periculosi in Germania, in general-determinanta fiind insa si rasa careia ii apartine cainele. Pentru cazul Germaniei exista si o exceptie la aceasta “regula”, si anume cea in cazul in cainele insoteste o persoana care intentioneaza sa stea in Germania cel mult patru saptamani, atunci nu conteaza faptul ca respectivul caine apartine unei rase considerate periculoase.

In cel de-al doilea rand trebuie sa te interesezi si de conditiile in care vei calatori, adica mijlocul de transport care va v-a duce la destinatie. Cu toate ca o calatorie cu masina iti poate surade tie, micul tau prieten ar putea suferi de rau de masina, mai ales daca nu a fost obisnuit de mic cu aceasta. Spre a media problema trebuie sa ii administrezi un antispastic cu o jumatate de ora inainte de a pleca. Daca alegerea ta este , insa, un mijloc de transport in comun atunci atentia ta va trebui sa se indrepte catre conditiile in care firma pe care o alegi accepta transportul animalelor de companie, intrucat unele cer ca acestea sa fie tinute in cusca pe perioada calatoriei , pe cand altele solicita doar purtarea unei botnite sau a lesei. Dupa ce ai analizat toate aceste conditii si ai ajuns la concluzia ca il vei lua cu tine in vacanta, atunci nu trebuie sub nici o forma sa uiti acasa carnetul de sanatate al micului tau prieten, un bowl pentru apa, medicamente si mancare pentru el, si eventual lesa sau botnita, dupa caz.

Dar daca totusi alegi sa nu il iei cu tine in calatorie, va trebui sa ii gasesti un adapost, dar cel mai indicat este ca el sa ramana acasa cu un alt membru al familiei, sau cel putin cu o persoana pe care sa o cunoasca, si poate astfel ii va fi mai usor pe perioada in care tu ii vei lipsi. Daca nu ai totusi pe nimeni care sa te ajute in acest sens , atunci trebuie sa stii ca exista pensiuni, unde catelul tau va fi ingrijit de un personal avizat. Toti cainii lasati in ensiune beneficiaza de un program ce include mentinerea notiunilor de disciplina existente, mentinerea conditiei fizice, sedinte de joaca si expunerea intr-un program de socializare controlat(in situatia in care stapanul o cere). Asa ca acum poti pleca in vacanta de vara fara griji. Catelul tau va fi fericit oricum ai decide felul in care isi va petrece si el timpul liber.

Sursa: petz.ro

Leave a Reply

Facebook button