20 July, 2010

Când începi să plănuieşti o vacanţă, te gândeşti la mai multe aspecte de ordin organizatoric, iar dacă eşti proprietarul unui animal de companie, probabil una dintre cele mai arzătoare întrebari este: Ce voi face cu el? O soluţie din ce în ce mai apreciată este pensiunea pentru animale.

De câţiva ani există şi în Cluj o astfel de pensiune (pet hotel) a cărei popularitate este în plină creştere. Proprietarii sunt crescători de câini de rasă de mai bine de 10 ani. Ei s-au hotărât să înceapă această afacere inspiraţi de emisiunile de pe Animal Planet şi la rugămintea clienţilor de atunci, de a lăsa din când în când, căţeii cumpăraţi, în gazdă.

Hotelul pentru animale dispune de spaţii pentru cazare afară şi în interior. Câinii au la dispoziţie un teren de joacă şi de plimbare ieşind de 3 ori pe zi. Ei primesc hrană (adusă de stăpân sau de la pensiune) după regimul pe care îl au acasă. Pisicuţele stau în permanenţă în interior, având şi ele suficient spaţiu pentru joacă. Sunt primiţi cu mult drag şi altfel de clienţi: broaşte ţestoase, hamsteri sau porcuşori de guineea.

Uneori despărţirea de stăpân poate fi dureroasă, de aceea se recomandă ca proprietarii să-i pună în bagaje jucăria preferată sau păturica de acasă. Pentru ca experienţa animăluţelor să fie una plăcută, dacă temperamentul le permite, unele sunt scoase la plimbare şi joacă împreună. Ca şi pentru noi oamenii, şi pentru ele este foarte important să socializeze. Din acest punct de vedere şederea în pensiune se aseamănă foarte mult cu mersul nostru la gradiniţă.

Nu rămâne decât să intrati pe internet, pe pagina www.pethotel.ro, unde găsiţi toate informaţiile necesare, dar să vă grabiţi pentru că, mai ales în sezonul estival, trebuie să faceţi o programare în avans.

Sursa: zumturist.ro

Leave a Reply

Facebook button