22 July, 2010

Nu vei gasi prea multe pisici care sa fie dornice de a pleca la drum. Felinele raman mereu cu gandul la casa. Daca ar fi oameni, s-ar putea spune ca unele pisici sufera de agorafobie. Pentru ca pisicile voastre ar prefera, probabil, sa stea acasa, unde au parte de toate dotarile necesare confortului lor, o varianta de luat in calcul, ar fi bona pentru pisici. Chiar daca lipsa voastra le va perturba programul obisnuit, pisicile vor fi inconjurate de mirosuri familiare si se vor simti consolate de faptul ca se afla pe teren propriu.

La fel ca statiunile balneare pentru animale, si bonele pentru animalele de companie fac parte dintr-o industrie infloritoare. Se recomanda sa stai de vorba cu bone profesioniste, care au autorizatie si care sunt inscrise si fac parte dintr-o organizatie nationala. Bonele pentru animalele de companie sunt instruite sa va hraneasca pisicile, sa le dea medicamente si sa curete mizeria din ladita cu nisip. In plus, te mai ajuta si daca ai flori ce trebuie udate, au grija ca toate ferestrele si usile sa fie inchise, pastreaza ziarele si corespondenta, ba chiar duc si gunoiul.

Partea proasta este ca bonele pentru animale sunt, de obicei, foarte ocupate. In general, trec pe la tine pe-acasa doar o data sau de doua ori. Daca pisicile s-ar simti rau sau daca li s-ar intampla cine stie ce alt accident, se poate sa treaca 24 de ore inainte sa reactioneze cineva. Daca esti destul de norocoasa sa ai o prietena, o ruda sau o vecina de incredere, care sa fie dispusa sa te ajute si sa aiba grija de pisici, iata inca o optiune buna. N-ar trebui sa fi adepta angajarii unui student sau a altor persoane care nu sunt instruite profesional ca bone pentru animalele de companie. Motivatia lor sunt banii si, probabil, nu pun pe primul loc nevoile pisicilor tale. Trebuie sa lasi intotdeauna o lista cu instructiuni precise de luat in considerare, referitor la ingrijirea felinelor, precum si in caz de urgenta.

O alta varianta ar fi pensiunea. In afara de clinicile veterinare traditionale, unde poti gazdui animalele, exista un numar tot mai mare de canise, respectiv felise, specializate, unde sunt satisfacute toate toanele animalului tau de companie. In loc de a primi tot mai multi caini, aceste stabilimente gazduiesc din ce in ce mai multe pisici. Unele locuri arata chiar ca niste mici apartamente de lux, dotate cu tot ce ti-ai putea dori, inclusiv televizor, muzica in surdina, patuturi si asternut din plus si etajate, prepeleac pentru privit pe fereastra si tot felul de alte amenajari pe care pisicile le adora. In cadrul ultimei statistici din America de Nord, s-au identificat peste 9.000 de asemenea canise sau felise, unde se pot gazdui animale de companie, iar numarul lor creste rapid, pe masura ce tot mai multa lume calatoreste – si pe masura ce cheltuiesc destui bani pe amenajarile luxoase destinate animalelor de companie.

Este important sa vizitezi locurile respective inainte de a face rezervarea. Si nu te baza niciodata doar pe publicitate sau pe informatii obtinute telefonic de la personalul pensiunii. In timpul vizitei, studiaza comportamentul personalului cu felinele aflate in pensiune. Cu siguranta ca-ti doresti sa fie “pisicari”, sa alinte animalele si sa le strige pe nume. Intreaba care este numarul ingrijitorilor fata de cel al pisicilor, daca personalul este disponibil 24 de ore pe zi si daca exista mereu un medic veterinar de garda, sa se ocupe de urgentele medicale. Pensiunea trebuie sa fie curata si lipsita de orice fel de mirosuri. Uita-te cu atentie la pisicile internate, ca sa vezi daca arata multumite sau daca par agitate sau speriate. Cel mai bine ar fi sa faci o proba, internandu-ti pisicile pentru o noapte sau doua in pensiune. Daca atunci cand le iei inapoi acasa ti se par foarte stresate, este un semn ca pensiunea, oricat ar fi de luxoasa, nu este potrivita pentru ele.

Incearca si optiunea cu bona pentru animalele de companie si vezi cum se simt. Doar in functie de comportamentul lor, iti vei putea da seama care dintre variante este cea mai potrivita pentru felinele tale.

Sursa: e-pets.ro

Leave a Reply

Facebook button